Toate acreditările și certificările sunt la fel. FALS!

Există un singur organism mondial care oferă garanție maximă pentru singurul lucru care contează în serviciile oferite de o biobancă : restituirea de celule stem, în caz de necesitate. Acest organism este FACTNetCord.

Este unicul organism care se preocupă de fiecare aspect al procesului de conservare a celulelor stem : selecția de personal care poate recolta și conserva celule stem, transportul la biobancă, tratamentul de prelucrare, congelarea și crioconservarea de-a lungul timpului și restituirea mostrei de celule stem, în caz de necesitate.
Liniile directoare care trebuiesc urmate pentru a fi acreditat FACTNetCord sunt dezvoltate și elaborate de către cei mai buni specialiști de terapii celulare din lume și sunt permanent actualizate și revizuite, pe baza experiențelor din toate centrele acreditate din întreaga lume.
A fi acreditat FACTNetCord înseamnă mai mult decât atât si anume, a face parte din cea mai mare rețea mondială de biobănci de celule stem din lume , având la dispoziție experți lider mondiali în domeniu și a fi actualizat în mod constant.

Mostra tutto


Toate kit-urile de recoltare și transport sunt la fel. FALS!

Kit-ul are un rol dublu:
- Protejează punga de sânge recoltată de șocuri și asigură protecția acesteia în timpul transportului;
- Garantează păstrarea temperaturii optime pentru proba de sânge în timpul călătoriei până la biobancă, care este esențială pentru ca celulele să nu moară.
Dimensiunile Kit-ului sunt foarte importante pentru a menține punga de sânge din cordonul ombilical în cele mai bune condiții posibile.

Având în vedere că procesul de menținere a celulelor începe imediat după recoltare, este important să existe condiții optime pentru menținerea celulelor chiar și în acest stadiu inițial. Temperaturile optime pentru menținerea viabilității celulare sunt cuprinse între +2 ° C și +8 ° C. Aceste niveluri de temperatură pot fi menținute dacă, în interiorul kit-ului există o cantitate suficientă de elemente refrigerante pentru a asigura aceste condiții.
Dacă kit-ul de transport are dimensiuni reduse sau nu conţine elemente refrigerante înseamnă că nu poate asigura menținerea temperaturii pentru perioade prelungite; acest fapt ar putea fi dăunător celulelor și poate crește riscul de mortalitate celulară.
Kit-ul InScientiaFides, datorită caracteristicilor sale, a fost validat pentru a menține temperaturi corespunzătoare în interior pentru peste 60 de ore.

Mostra tutto


Este utilă conservarea celulelor stem din țesutul cordonului ombilical. FALS, considerând stadiul actual de cercetare.

Până în prezent nu există nici o procedură validată la nivel mondial care să garanteze viabilitatea celulelor stem din țesutul cordonului ombilical în momentul decongelării.
Nefiind definită clar o procedură a procesului și a congelării, nu există absolut nici o garanție cu privire la posibilitatea de a utiliza celulele stem din țesutul cordonului ombilical în scopuri terapeutice.

De asemenea, trebuie subliniat că celulele stem conținute în sângele din cordonul ombilical sunt în număr mai mare și de un alt tip decât cele din țesutul cordonului ombilical; până în prezent, aplicațiile terapeutice hematologice prevăd doar utilizarea celulelor stem din sângele cordonului ombilical.
InScientiaFides studiază in prezent metoda corectă de conservare a celulelor din țesutul cordonului ombilical, în colaborare cu Universitatea "La Sapienza" din Roma, pentru a pune la dispoziție, incepând cu anul viitor acest serviciu, oferind însă o garanție maximă.

Mostra tutto


Este același lucru să conservi sânge integral sau sânge prelucrat. FALS!

Sângele prelucrat oferă o garanție mult mai mare pentru utilizarea celulelor stem.
Sângele prelucrat înseamnă volum de sânge redus, din care au fost eliminate părți care nu au utilitate în timpul transplantului, în special eliminarea celulele roșii din sânge (eritrocite) și partea lichidă a sângelui (plasma).

Această reducere a volumului este recomandată în mod specialde către standardele internaţionale, deoarece aduce numeroase avantaje. Celulele vor fi concentrate într-un volum mai mic, iar acest lucru presupune:
- Utilizarea unui volum mai mic de crioprotector ( element chimic care nu omoară celule în timpul congelării, dar care este toxic în timpul transplantului la temperatura camerei);
- Posibilitatea de a transplanta celulele conservate fără a fi nevoie să fie spălate, o procedură care implică pierderea unui procent ridicat de celule înainte de tratament.

Mostra tutto


Conservarea pe o perioadă de 30 de ani este inutilă pentru că nu știm ce ne oferă viitorul. FALS!

Deoarece celulele stem din cordonul ombilical sunt o rezervă de sănătate pentru toată familia ta, de ce ai limita acest rezervă doar pentru câțiva ani?
Conservarea celulelor stem conținute în sângele din cordonul ombilical pot fi garantate științific până la 30 de ani. InScientiaFides oferă garanția unei conservări pe termen lung, fapt confirmat de acreditarea FACTNetcord.

FACT verifică nu numai soliditatea științifică, a procesului și a conservării , ci şi soliditatea companiei. Trebuie să asigurăm o recuperare rapidă în cazul unor evenimente neprevăzute , printr- un acord cu o altă unitate sanitară cu aceleași caracteristici și să deţinem fonduri de garantare.
Acreditarea este o siguranță atât pentru structura sanitară cât şi pentru clienţii care ne încredinţează propriile lor celule.
În afară de toate aceste garanții, InScientiaFides se bazează pe experţii de la Universitatea LUISS pentru structurarea și controlul bugetului de gestiune.

Mostra tutto


Certificarea AABB este acelaşi lucru cu cea de la FACTNetCord? FALS!

 FACTNetCord este singurul standard acceptat atât de centrele de transplant cât şi de organizațiile științifice și de toate normativele și reglementările sectorului , inclusiv cele europene.

Procesul de acreditare FACTNetCord este de fapt mult mai complet decât cel AABB . Principalul punct de abordarea FACT prevede monitorizarea de la începutul până la sfârșitul întregului proces, acoperind toate aspectele de gestionare a sângelui din cordonul ombilical de la momentul colectării din spital în Biobancă până la gestionarea pacientului, în caz de necesitate a utilizării celulelor stem.

Mostra tutto


Cantitatea de celule stem este suficientă pentru a trata un adult? ADEVĂRAT!

Pe baza indicațiilor curente până la 70 kg în greutate, se înțelege că, dacă greutatea corporală este mai mare pot fi folosite modalități terapeutice integratoare.


Răspunsurile obstetricianului:

Recoltare sânge din cordonul ombilical după naștere spontană (PS) și operație cezariană (TC).
Procedura de recoltare a sângelui din cordonul ombilical, atât după OS cât și TC, este fără durere și nepericuloasă, fără riscuri atât pentru mamă cât și pentru copil. Este important să amintim un lucru: recoltarea sângelui din cordonul ombilical este efectuată doar dacă condițiile de sănătate ale mamei – ale noului-născut permit acest lucru, adică să nu implice complicații care ar putea duce la operații imediate. Dar, din fericire, acest lucru are loc în foarte puține cazuri. Să analizăm cele 2 situații.

Naștere spontană. După naștere, după ce nou-născutul a fost uscat și îngrijit cu atenție, cordonul ombilical este fixat și tăiat cât mai aproape de corpul său. În acest moment, pentru a fi cât mai steril posibil, folosind kitul corespunzător furnizat de către părinți, obstetricianul recoltează sânge folosind acea parte a cordonului care iese din corpul matern și prin urmare este conectat la placentă. Recoltarea se face cu placenta care este încă în uter și permite exploatarea contracțiilor uterine pentru a umple cât mai bine punga de recoltare. Dacă va fi necesar, obstetricianul are la dispoziție un al doilea act pentru a putea înțepa cordonul într-un alt loc (mai în amonte): acest lucru depinde de cantitatea de sânge recoltat în pungă în urma primei înțepături; dacă este insuficient, se va efectua o altă recoltare. După terminarea procedurii, punga este reambalată și depusă în interiorul recipientelor și conservată în “pinguini” frigorifici la temperatura camerei, în așteptarea unui curier pentru a fi transportată.
Operație cezariană: procedura este aproape identică, exceptând faptul că recoltarea este efectuată în momentul în care placenta este deja scoasă din uter întrucât medicii ginecologi o scot manual pe timpul operației (după nașterea nou-născutului bineînțeles!) și o îndepărtează din sala de operație. În acest moment, obstetricianul, cu câmpul operator și mănușile sterile, efectuează recoltarea doar pe baza gravității pentru a preleva cât mai bine sângele din cordon.

Inducerea nașterii sau injecția epidurală: contraindicații privind recoltarea celulelor stem?
Analgezia epidurală sau inducerea nașterii (cu dispozitive intravaginale, prostaglandină sau oxitocină) nu reprezintă contraindicații absolute pentru recoltarea din sângele cordonului ombilical, dar, având în vedere că există părți medicalizate, există un risc ușor ridicat de complicații în momentul nașterii. Prin urmare, dacă vor apărea dificultăți care vor implica operatorii cu mama sau cu nou născutul, efectuarea recoltării trece în plan secund, sau este efectuată mai târziu pentru a nu permite utilizarea.

Folosirea apei: travaliu și naștere
Folosirea apei pe timpul travaliului nu împiedică efectuarea recoltării, întrucât nașterea are loc în mediu uscat. În caz contrar, nașterea în apă împiedică efectuarea recoltării din cordonul ombilical întrucât lipsesc condițiile de sterilitate necesare pentru a duce la bun sfârșit recoltarea celulelor.

Sarcină gemelară
Sarcinile gemelare sunt clasificate ca fiind sarcini cu un risc mai mare de a apărea complicații. Recoltarea celulelor stem este posibilă dacă nu apar probleme. Este nevoie de una sau două recoltări diferite dacă este vorba despre o sarcină monocorială sau bicorială.
Monocorială semnifică că există o singură placentă pentru ambii copii și este vorba despre o sarcină cu risc înalt și în general sunt transportate către centrele de referință la nivelul III. În general, sarcina are loc prin TC; se poate efectua recoltarea (exceptând complicațiile neașteptare care nu fac posibil acest lucru) cu posibilitatea de a efectua 2 inserții în cei 2 funiculi, care conțin ambele aceleași celule. În cazul sarcinilor bicoriale, există 2 placente diverse: fac referire la ”frații gemeni”, neidentici. În acest caz, sunt necesare 2 kituri diferite pentru 2 recoltări diferite. Nașterea depinde de poziția celor 2 feți: poate fi TC sau naștere spontană, dar în ambele cazuri este necesară prezența unui al doilea obstetrician pentru a putea efectua recoltarea din cordonul ombilical de la primul copil, în timp ce cel de-al doilea trebuie încă să se nască.

Mostra tutto